OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Företagsbesök Infracenter

Ett gäng på en gårdsplan i solen. De ler och en kvinna håller upp ett diplom.

Från väster i bild: Kajsa Jernqvist, näringslivsutvecklare, Niklas Eriksson Torefalk, Anielle Torefalk, Julia Färjhage, kommunalråd och Elisabeth Linderoth, kommunchef.

Sedan tre månader tillbaka bor Anielle Torefalk och Niklas Eriksson Torefalk tillsammans med sina barn på Eckerna gård i Lödöse där de bedriver flera olika verksamheter.

Tidigare bodde de i en villa söder om Göteborg där de bedrev verksamhet och hade fullt upp med barnens aktiviteter på kvällarna, berättar Anielle och Niklas.

— Vi ville helt enkelt ändra på hur vi levde och funderade på om Florida eller Spanien skulle kunna vara ett alternativ. I stället blev det en hästgård i Lödöse, säger de och skrattar.

Nu fick de möjlighet att samla kontor och lager på ett ställe och sköta det mesta själva med hjälp av konsulter. Det mest positiva var även att familjen samlades på ett ställe och har fått mer tid tillsammans.

Infracenter jobbar framför allt med infravärme. Men inte med den typen av infravärme som oftast används på uteserveringar och i uterum. Infracenter arbetar med mjuk värme och produkterna som avger värmen, IR-panelerna, kan utformas bland annat som paneler, tavlor eller armaturer. De flesta IR-panelerna tillverkas i Tyskland och säljs via Infracenters webbsida, men även via återförsäljare.

Värmer möbler och människor

IR-panelerna kan monteras såväl i taket som på väggen och ger en skön värme i alla utrymmen. Värmen från panelerna lagras där den landar; i möbler, väggar, golv och även människor.

— Det är det som är grejen. Värmen ”studsar” runt i rummet, till skillnad från luftburen värme som försvinner snabbt. Men det måste finnas väggar och tak så att värmen stannar kvar. Värme från en infrapanel stannar länge i rummet, är mjukare och ger bland annat bättre luftfuktighet. Det finns många exempel där infravärme är mycket mer energieffektiv än konventionell värme, förklarar Niklas.

Hästverksamhet

Ett annat av deras företag är Eckerna gård, som består av hästverksamhet. Gården har 33 hektar mark med stora hagar, paddock, ett fint ridhus och 27 boxar för hästar.

— Med hjälp av anställda som bland annat utfodrar, släpper ut och in hästarna, så är detta möjligt säger Anielle.

Kaminer om några år

En tredje verksamhet är det helt egna kaminmärket ”Kaminvärme i Sverige AB”.

— Vi planerar för att om några år ha visningslokal för kaminer med konferens och utbildningslokal för återförsäljare och montörer, avslutar Niklas.

Vi önskar Anielle och Niklas lycka till i framtiden!

Läs mer om Infracenter på deras webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En del av Näringslivsveckan

För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Under hela näringslivsveckan kommer vi att uppmärksamma företag som Företagscentrum och kommunalråd besökt. Vill ditt företag också ta emot företagsbesök? Läs mer och anmäl ert intresse!

Nyheten är en del av Näringslivsveckan - en vecka med näringsliv och företagande i fokus. Näringslivsveckan pågår mellan 17-21 april. Läs mer om Näringslivsveckan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Ukrainas flagga
  • Ukrainas flagga

  • Är du från Ukraina?

    Från och med 1 juli 2024 gäller nya regler gällande rätten att få svenskt personnummer. Vill du veta vad det innebär för dig som bor i Lilla...
  • En kille och tjej i halvbild utomhus.