Ellbo Åkeri fick utmärkelsen Årets Företagare i Lilla Edet

Fem personer står framför en blå lastbil. En man håller i ett diplom.

Under ett företagsbesök på Ellbo Åkeri. Från väster i bild: Elisabeth Linderoth, kommunchef, Frej Dristig, kommunalråd, Robert Johansson och Maria Olsson, Ellbo Åkeri och Julia Färjhage, kommunalråd.

I våras utnämndes Robert Johansson som driver Ellbo Åkeri tillsammans med sin fru Maria Olsson och sonen William Johansson till Årets Företagare i Lilla Edet.

Juryns motivering löd

Välskött och stabilt företag som utvecklas kontinuerligt och ligger i framkant inom sin bransch. Arbetar aktivt med Fair Transport med både miljö och jämställdhet. Är aktiva inom kommunen med flera anställda och en fin lönsamhet.

Lilla Edets kommun vill naturligtvis gratulera till utmärkelsen från Företagarna!

— Vi var väldigt oförberedda på utnämningen till Årets Företagare. Vi har fått väldigt mycket uppskattning för utnämningen som vi är väldigt glada för, berättar Maria.

Men företaget har inte alltid haft en dans på rosor. 2011 lämnade de Centralen, vilket innebar att de stod nästan utan körningar. När deras största kund Inland sedan la ner 2012 såg läget för företaget mörkt ut.

— Vi ville vara kvar i Lilla Edet eftersom det är hemma för våra lastbilar. Vi fick sedan Essity som kunder och kunde fortsätta att utveckla företaget, berättar Robert.

Flyttar in i nya lokaler

Just nu har Ellbo Åkeri 17 anställda och 11 bilar som rullar varje dag.

Ellbo Åkeri har länge varit trångbodda i nuvarande lokaler. Men nu har de köpt ny mark och lokaler på Planvägen i Lilla Edet som kommer att fungera för företagets behov framöver.

Vilka är då Ellbo Åkeris framgångsfaktorer?

— Vi är pålitliga, vi har hög kvalitet i leverans och våra kunder har direktkontakt med chaufförerna. Vi är ett personligt företag, berättar Robert och Maria.

Stort grattis igen till Ellbo Åkeri!

Läs mer om Ellbo åkeri på deras webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om utmärkelsen Årets Företagare Lilla Edet på Företagarnas webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om företagsbesök

För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Vill ditt företag också ta emot företagsbesök? Läs mer och anmäl ert intresse! Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt