OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Hur vill du att ditt barn minns dig om 20 år?

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Nu erbjuder Lilla Edets kommun föräldrautbildningar för alla föräldrar till barn i åldrarna 3-12 år. I höst drar två nya kursomgångar igång. Välkommen med din anmälan senast onsdag 27 september!

Egentligen krävs ingen forskning för att övertyga oss om att bra relationer med våra barn är viktiga. Det vet vi redan. Däremot är det inte alltid så självklart hur man åstadkommer det. De flesta föräldrar kan känna igen sig i vardagssituationer där relationerna sätts på prov. Hur skapar vi harmoni kring matbordet? Hur undviker vi stressiga situationer? Hur kan vi förebygga konflikter? Hur får vi mer tid till härligt umgänge med våra barn? En sak är säker. Ingen förälder är ensam om dessa funderingar.

Gruppträffar för föräldrar

ABC (Alla Barn i Centrum) är gruppträffar för alla föräldrar till barn i åldrarna 3-12 år. Programmet har utvecklats av kommuner i Stockholms län på uppdrag av Folkhälsomyndigheten och syftar till att stärka relationen mellan barn och föräldrar. Innehållet utgår från forskning kring föräldraskap och barns utveckling samt FN’s barnkonvention.

ABC har utvärderats av Karolinska Institutet. Resultaten visar att ABC har positiva effekter på upplevd föräldrakompetens samt på föräldrars upplevelse av barns utveckling och hälsa.

Värdefulla timmar

ABC består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Gruppträffarna leds av utbildade gruppledare och varje grupp har som mest sex deltagare. Alla är föräldrar till barn i åldrarna 3-12 år. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenheter och forskning. Lärdomar och insikter tar vi sedan med oss och praktiserar hemma, mellan träffarna.

Du kan välja mellan att gå kursen på dagtid kl. 9.00-11.30 eller kvällstid kl. 17.30-20.00. Vi träffas i LEVA-huset på Göteborgsvägen 37 i Lilla Edet.

Läs mer om ABC och anmäl dig senast onsdag 27 september på lillaedet.se/abc Öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Omsorg och hjälp

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En ordförande klubba ligger framför en vit bakgrund. Logotypen för Lilla Edets kommun syns i övre högra hörnet
  • Översiktsvy som visar byggnader, buskar och vatten.
  • Midsommarstång mot blå himmel