Företagsbesök hos Markbaronen

Fyra personer står utomhus. Jonas från Markbaronen håller ett diplom och blommor.

Under företagsbesöket hos Markbaronen. På bild från vänster: Elisabeth Linderoth, kommunchef, Julia Färjhage, kommunalråd, Jonas Mossudd, Markbaronen och Frej Dristig, kommunalråd.

I våras utnämndes Jonas Mossudd som driver företaget Markbaronen till Årets Unga Företagare av Företagarna.

Motiveringen löd:

Jonas är en ung företagare och en tillgång för kommunen med ett antal personer anställda och ett växande företag. Jonas tar dessutom ett viktigt socialt ansvar. En spännande framtid väntar Jonas och vi ser fram emot att följa den.

Jonas Mossudd har drivit företaget Markbaronen sedan 2014. Han tycker att Lilla Edet är en bra och strategisk plats att utgå ifrån. Företaget bedriver verksamhet från Tanumshede i norr till Falkenberg i söder och sysselsätter 16 anställda.

— Vi har inte påverkats så mycket av lågkonjunkturen. Vi gör inte så många estetiska arbeten som att till exempel lägga plattor och anlägga trädgårdar. Vi håller mer på med arbeten som innebär grävande, som fiberinstallationer, berättar Jonas.

Både företag och privatpersoner som kunder

Markbaronens stora kunder är Telia, Vattenfall och Eon. De privata kunderna efterfrågar mest arbeten som handlar om enskilda avlopp, dräneringar och husgrunder.

Jonas berättar att det roligaste med hans arbete är att träffa kunderna och han samverkar gärna med andra lokala företag. Han sysslar mycket med administrationen kring sitt företag på dagarna, men det händer även ibland att han går in och jobbar praktiskt själv i verksamheten när behovet uppstår.

— Jag upplever att kontakterna med Lilla Edets kommun fungerar bra, även om handläggningstiderna ibland är långa, säger Jonas.

Den största utmaningen Jonas ser för företaget framåt är att hitta rätt personer att anställa.

Vi gratulerar till utmärkelsen Årets Unga Företagare!

Läs mer om Markbaronen på deras webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Läs mer om Företagarna på deras webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En del av Näringslivsveckan

För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Under Näringslivsveckan uppmärksammar vi företag som tjänstepersoner, Företagscentrum och kommunalråd besökt. Vill ditt företag också ta emot företagsbesök? Läs mer och anmäl ert intresse!

Nyheten är en del av Näringslivsveckan - en vecka med näringsliv och företagande i fokus. Näringslivsveckan pågår mellan 2-6 oktober. Läs mer om Näringslivsveckan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt