Företagsbesök på Thorskogs slott

Fem personer på slottstrappan. En man i förgrunden håller upp ett diplom håller i en blomma.

Under ett företagsbesök på Thorskogs slott. I förgrunden Lasse Nilsson, VD och en av ägarna av Thorskogs slott. Bredvid till vänster i bild, Julia Färjhage, kommunalråd. Ovan vänster, Ylva Laudon, handelsutvecklare, ovan höger, Elisabeth Linderoth, kommunchef samt längs till höger i bild, Frej Dristig, kommunalråd.

När du besöker Thorskogs slott, med anor från 1892, får du en känsla av att färdas tillbaka i tiden – du kan riktigt både känna och höra historiens vingslag. Här känner du dig alltid välkommen och tas emot på ett sätt som anstår ett slott. Thorskogs slott har vid två tillfällen utsetts till Årets slottshotell, senast 2022. Nyligen var Lilla Edets kommun och Företagscentrum där på ett företagsbesök.

Konkurrensen om utmärkelsen Årets slottshotell är stenhård. Dryga 30-talet slott är med och tävlar om titeln och runt 6 000 personer är med och röstar i tävlingen. Tanken är att utmärkelsen ska fungera som ett alternativ till de branschpriser som finns, med målet att låta hotellens egna gäster komma till tals genom att lyfta fram vikten av deras åsikter och upplevelser. Utmärkelsen är ett kvitto på att Lasse Nilsson, VD och en av slottets ägare, tillsammans med personalen har gjort ett fantastiskt jobb.

— Det är väldigt roligt att vinna, även om vi alltid legat högt på listorna. Vi är det enda slottet i de här trakterna som fått priset Årets slottshotell. Vi arbetar mycket med personalutveckling - all vår personal ska känna till och kunna berätta för kunden om slottets historia. Vårt ledord är ”hemkänsla” och finns med i allt vi gör, berättar Lasse Nilsson.

Många bröllop under sommarmånaderna

Varje år hålls ett drygt 30-tal bröllop på Thorskogs slott och alla helger från maj till september är uppbokade. Ungefär 60 procent av bröllopen står norrmännen för. I Norge finns inte så många slott, så därför åker de gärna till Thorskogs slott och arrangerar bröllop där.

Luncher och evenemang

Du är välkommen att komma till Thorskogs slott och äta lunch och besöka den vackra parken! Kika in på Thorskogs slotts webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och se vilka aktuella erbjudanden som finns.

Om Thorskogs slott på webbplatsen aretsslottshotell.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sverige har många vackra slott, fulla av intressant historia och ofta förknippade med vackra omgivningar, toppservice, genuin inredning och ett förstklassigt kök – allt för en upplevelse utöver det vanliga. Det är denna speciella upplevelse som ska lyftas. Under 2018 skedde en totalrenovering av Thorskogs slott, vilket bidrog till en rejäl kvalitetshöjning. Thorskogs slott byggdes 1892 av varvspatron Petter Larsson.

En del av Näringslivsveckan

För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Under Näringslivsveckan uppmärksammar vi företag som tjänstepersoner, Företagscentrum och kommunalråd besökt. Vill ditt företag också ta emot företagsbesök? Läs mer och anmäl ert intresse!

Nyheten är en del av Näringslivsveckan - en vecka med näringsliv och företagande i fokus. Näringslivsveckan pågår mellan 2-6 oktober. Läs mer om Näringslivsveckan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt