Företagsbesök hos 24SJU Hjärtum

Sex personer står i en butikslokal och ler in i kameran.

Under företagsbesöket på 24SJU Hjärtum. Från vänster i bild: Kajsa Jernqvist, näringslivsutvecklare, Frej Dristig, kommunalråd, Rikard Persson och Johanna Sundberg, 24SJU Hjärtum, Julia Färjhage, kommunalråd och Elisabeth Linderoth, kommunchef.

För tre veckor sedan slog 24SJU Hjärtum upp portarna. 24SJU Hjärtum är en obemannad livsmedelsaffär som ligger centralt belägen på Klockarevägen 9B, mitt i Hjärtum.

Bakom satsningen står paret Rikard Persson och Johanna Sundberg som bor i Sollum norr om Hjärtum.

— Vi satt hemma och mjölken var slut och vi var trötta på att behöva åka ända in till Lilla Edet för att handla bara det, för oss är det 20 minuter enkel väg dit. Då föddes idéen på en livsmedelsaffär i Hjärtum, berättar Rikard.

Låser upp dörren med BankID

24SJU är en kedja obemannade butiker som idag finns över hela Sverige och kedjan är ett franchiseföretag. Kunderna verifierar sig och låser upp butiksdörren antingen med hjälp av bankID eller med ett VIP-kort som Rikard och Johanna utfärdar. Betalningen gör kunden själv i en kortläsare eller med Swish.

Affärslokalen de flyttade in i stod tom och har tidigare använts som livsmedelsaffär för många år sedan och lokalen behövde renoveras upp innan de kunde öppna. Allt gick ändå väldigt kvickt – det tog bara en månad från att de skrev på kontraktet tills att butiken öppnade.

— Mycket har vi gjort själva, så det var en del jobb. När lokalen var klar så kom de från kedjan 24SJU och byggde upp hyllorna och allt flöt på väldigt smidigt, berättar Johanna.

Möjlighet att påverka sortimentet

Främst köps varorna in från 24SJUs franchisebutik. Men det finns också utrymme för att ta in en del lokala varor och de har även på beställning sålt ekologiskt och närproducerat kött från Mariebergs gård. Det finns också en förslagslåda inne i butiken där kunder kan skriva upp önskemål på varor de önskar kunna köpa eller kan lämna annan feedback om butiken.

Andra arbeten vid sidan om

Både Rikard och Johanna har andra arbeten vid sidan om sin butik i Hjärtum. Rikard jobbar på en oljerigg i Norge och Johanna arbetar som godiskonsulent på Cloetta och har varit stationerad i Trollhättan. På så sätt har hon skaffat sig en hel del nyttig kunskap som nu kommer väl till pass när de själva driver butik.

— Hittills har det gått bra, till och med över förväntan och många är glada över att det finns en livsmedelsbutik i Hjärtum igen. Vi håller på att bygga upp en stadig kundkrets. Och ju fler som handlar här, desto bredare utbud av varor kan vi ta in, avslutar Rikard.

Följ gärna 24SJU Hjärtum på Facebook. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En del av Näringslivsveckan

För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Under Näringslivsveckan uppmärksammar vi företag som tjänstepersoner, Företagscentrum och kommunalråd besökt. Vill ditt företag också ta emot företagsbesök? Läs mer och anmäl ert intresse!

Nyheten är en del av Näringslivsveckan - en vecka med näringsliv och företagande i fokus. Näringslivsveckan pågår mellan 2-6 oktober. Läs mer om Näringslivsveckan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt