Företagsbesök hos Nytida

Fem kvinnor står i ett vardagsrum och ler in i kameran. En av dem håller i ett diplom.

Företagsbesök hos Nytida. Från vänster i bild: Kajsa Jernqvist, näringslivsutvecklare, Elisabeth Linderoth, kommunchef, Jeanette Villarroel och Anna Åberg, Nytida, Julia Färjhage, kommunalråd.

Under näringslivsveckan besökte kommunalråd, kommunchef och Företagscentrum företaget Nytida och träffade Anna Åberg, regionchef, och Jeanette Villarroel, verksamhetschef, ute på gruppbostaden Skillnadsgatan i Lilla Edet.

Nytida är en av kommunens större privata arbetsgivare och arbetar inom LSS-verksamhet för personer i alla åldrar. Nytida erbjuder olika former av boenden, daglig verksamhet, stöd i olika verksamheter till individ och familj samt skola runt om i landet.

Många grenar i verksamheten

Nytida finns i åtta regioner i Sverige och har hela 18 enheter i Lilla Edets kommun. Flera av de stora verksamheterna ligger i Lödöse, där det bland annat finns en anpassad grund- och gymnasieskola, gruppboende och daglig verksamhet med individanpassade aktiviteter.

— En stor del av jobbet handlar om att utveckla människor. Många personer stannar i våra boenden och verksamheter under en längre tid och det är roligt att få följa dem och kunna vara en pusselbit i deras utveckling, berättar Jeanette Villarroel.

Nytida upplever att det finns en stor efterfrågan på deras tjänster och speciellt när det gäller barnverksamheterna.

Nya regler för dygnsvila påverkar

Något som påverkar personalen inom Nytida mycket är de nya reglerna för dygnsvila som börjar gälla inom kort även för privata verksamheter. Det gör att det är mycket pusslande för att få ihop schema för personalen.

— Det är många verksamheter som påverkas av de nya reglerna och vi är snart en av dem. Det blir svårare att få ihop scheman nu och tiderna blir svårare att matcha mot hur personalen själva vill ha det. Vi har en hög andel anställda hos oss som jobbar 100 procent, vilket naturligtvis är glädjande, men då blir det också lite extra utmanande att få ihop schema, säger Anna Åberg.

Att vara en stor organisation skapar flexibilitet

Nytida är en stor arbetsgivare lokalt, vilket Anna Åberg ser många fördelar med.

— Att vi är stora lokalt här i Lilla Edet samt upp mot Uddevalla och ner mot Göteborg gör oss flexibla. Det skapar utrymme i organisationen för att erbjuda det lilla extra för personerna i våra verksamheter, säger Anna.

En del av Näringslivsveckan

För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Under Näringslivsveckan uppmärksammar vi företag som tjänstepersoner, Företagscentrum och kommunalråd besökt. Vill ditt företag också ta emot företagsbesök? Läs mer och anmäl ert intresse!

Nyheten är en del av Näringslivsveckan - en vecka med näringsliv och företagande i fokus. Näringslivsveckan pågår mellan 2-6 oktober. Läs mer om Näringslivsveckan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt