Företagsbesök hos Svensk Fastighetsförmedling

Sex personer står och ler in i kameran inomhus. En kvinna i mitten håller i ett diplom.

Företagsbesök hos Svensk Fastighetsförmedling. Från vänster i bild: Kajsa Jernqvist, näringslivsutvecklare, Frej Dristig, kommunalråd, Jennie Karlsson och Carl-Johan Andre, Svensk Fastighetsförmedling, Julia Färjhage, kommunalråd och Elisabeth Linderoth, kommunchef.

Under näringslivsveckan besökte kommunalråd, kommunchef och Företagscentrum Svensk Fastighetsförmedling och träffade Carl-Johan Andre och Jennie Karlsson.

— Förutsättningarna för mäklarbranschen har förändrats mycket de senaste åren med ökade räntekostnader, högre elpriser och ökade levnadskostnader. Det gör att det oftare tar längre tid att sälja ett objekt idag än vad det gjorde för något år sedan, berättar Jennie Karlsson.

De flesta som köper bostad i Lilla Edet kommer från Göteborg. Där lämnar man en hyresrätt för att köpa sin första egna bostad i Lilla Edet. Många väljer också att bo i Lödöse där möjligheten att pendla är god tack vare bra tågförbindelser.

De typiska säljarna är ofta äldre personer som lämnar sin villa för en lägenhet. En annan grupp som säljer är de som köpt sin första egna bostad i Lilla Edet och på så sätt tagit sig in på bostadsmarknaden och som nu väljer att flytta tillbaka till Göteborg.

Köparnas marknad nu

För den som vill köpa bostad i Lilla Edets kommun finns det många objekt ute nu, både lägenheter och villor. Det finns cirka 75 objekt på marknaden i dagsläget i jämförelse med i vanliga fall 30–35 stycken - det är köparnas marknad. Det har också blivit vanligare att man hyr ut sitt hus när man inte får sålt det inom den tid man önskar.

— Som mäklare måste man vara innovativ och snabbt ställa om när marknaden förändras, säger Carl-Johan André.

Samtalet med Carl-Johan och Jennie berörde även bland annat frågor som höghus i centrum, flytt av Strömsvallen, skredrisken i kommunen och skredsäkrande åtgärder.

Satsar på ett levande kontor i Lilla Edet

När vi frågar om framtiden säger Carl-Johan:

— Vi satsar i Lilla Edet med fler mäklare och administratör. Lilla Edetkontoret ska vara ett levande kontor med kollegor.

Läs mer om Svensk Fastighetsförmedling på deras webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En del av Näringslivsveckan

För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Under Näringslivsveckan uppmärksammar vi företag som tjänstepersoner, Företagscentrum och kommunalråd besökt. Vill ditt företag också ta emot företagsbesök? Läs mer och anmäl ert intresse!

Nyheten är en del av Näringslivsveckan - en vecka med näringsliv och företagande i fokus. Näringslivsveckan pågår mellan 2-6 oktober. Läs mer om Näringslivsveckan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt