Företagsbesök hos LV Marinteknik

Fem personer står ute framför båtar på stöttor. En man i mitten håller ett diplom.

Företagsbesök hos LV Marinteknik. Från vänster: Kajsa Jernqvist, näringslivsutvecklare, Frej Dristig, kommunalråd, Fredrik Dahllöf, LV Marinteknik, Julia Färjhage, kommunalråd, Elisabeth Linderoth, kommunchef.

Under näringslivsveckan besökte kommunalråd, kommunchef och Företagscentrum LV Marinteknik i Lödöse, där de träffade Fredrik Dahllöf.

Fredrik Dahllöf driver tillsammans med kollegan Johan Jonsson LV Marinteknik som ligger på varvsområdet i Lödöse. De startade företaget tillsammans 2017 och sedan dess har företaget växt fort.

LV Marinteknik sysslar med båtreparationer, service, vinterförvaring och transport av båtar. De har både verkstadshall och hall för vinterförvaring, som rymmer ungefär 100 båtar.

— Nu på hösten är det högsäsong för oss när båtarna ska tas upp och det är mycket både i verkstaden och förvaringshallen, säger Fredrik.

Tog över Fantasi Marina

Ganska snabbt efter att Fredrik och Johan började driva LV Marinteknik kom också en förfrågan om de ville ta över driften av ännu ett företag, Fantasi Marina, som ligger vid Källviken, nedanför bron som förbinder Skaftö med fastlandet. De tackade ja och Johan kom att ta över mycket av driften där. Totalt finns det 14 personer sysselsatta i företaget, både i Källviken och i Lödöse.

— Fantasi Marina är stor, där finns ungefär 400 båtplatser och 10 personer arbetar där ute. Där är det många segelbåtar, men här i Lödöse är det mest motorbåtar.

Gått bra både i Lödöse och i Källviken

Ända sedan starten har företaget gått bra, på båda platserna. Fredrik säger att de aldrig har behövt marknadsföra sig, kunderna har hittat till dem ändå.

— Jag tror vi har ganska bra rykte och det sprider sig bland kunderna, som tipsar sina vänner, berättar Fredrik.

Han tror också att de som har båt har det som livsstil och är beredda på att lägga pengar på sin båt.

— Jag upplever inte att vår verksamhet varit särskilt konjunkturkänslig. Folk som har båt lever båtliv och är beredda på att spara in på annat i stället. Fler skaffade också båt under pandemin och vi upplever nog bara att förfrågningarna hos oss har ökat, säger Fredrik.

Har fullt upp i verksamheterna

Just nu finns inga direkta planer på att utöka verksamheten och både Fredrik och Johan har fullt upp med att sköta och förvalta verksamheterna som det är i dagsläget.

— Man ska hinna med också. Men vi får se, kanske blir det en båthall till här i Lödöse i framtiden, säger Fredrik och ler.

En del av Näringslivsveckan

För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Under Näringslivsveckan uppmärksammar vi företag som tjänstepersoner, Företagscentrum och kommunalråd besökt. Vill ditt företag också ta emot företagsbesök? Läs mer och anmäl ert intresse!

Nyheten är en del av Näringslivsveckan - en vecka med näringsliv och företagande i fokus. Näringslivsveckan pågår mellan 2-6 oktober. Läs mer om Näringslivsveckan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt