Emil i Lönneberga – 60 år av hyss!

Illustration av Emil i Lönneberga som står på händerna.

Det ska vi fira! Biblioteket och Kulturhuset bjuder mellan 13–24 november på bland annat sångkalas, affischutställning och kalaslek för barn och vuxna.

— Vi kommer också att ta fram alla böcker vi har om Emil i Lönneberga. Samtliga böcker som Astrid Lindgren skrivit är populära att låna och böckerna är klassiker. Böckerna om Emil i Lönneberga finns idag översatta till över 107 språk säger Sofia Slottner, bibliotekssamordnare.

Läs mer om affischutställning och kalaslek på biblioteket. Länk till annan webbplats.

Sångkalas i Kulturhuset 21 november

I samband med firandet bjuder Kulturskolan in till Sångkalas i Kulturhuset Eden på temat Emil 60 år tisdag 21 november kl. 18.30-19.15.

— Det känns så roligt att få uppmärksamma och bjuda in allmänheten där vi kommer att spela de mest kända visorna med texter av Astrid Lindgren och musik av Georg Riedel. Kom och sjung med i de populära sångerna! På scenen finns lärare och elever från kulturskolan och skådespelerskan Helen Jonsson – säger Ingmarie Romell, kulturskolesamordnare.

Sångkalaset är kostnadsfritt, men du måste boka plats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Astrid Lindgrens egen favoritkaraktär firar 60-årsjubileum 2023

1963 gavs den första boken om Emil i Lönneberga ut. Berättelserna om pojken som gjorde så mycket hyss på gården Katthult i småländska Lönneberga runt förra sekelskiftet blev några av Astrid Lindgrens allra mest älskade. Det blev totalt tre kapitelböcker och sju bilderböcker, alla illustrerade av Björn Berg, och i och med filmatiseringarna på 70-talet kom också de kända visorna med texter av Astrid Lindgren och musik av Georg Riedel.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Uppleva och göra

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Tända blockljus i stearin i rött och guld. Lite kottar och andra dekorationer på bordet runt om. 
  • En ordförande klubba ligger framför en vit bakgrund. Logotypen för Lilla Edets kommun syns i övre högra hörnet
  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.