Lilla Edets kommun flaggar för att stötta Ukraina

Bilden föreställer Ukrainas flagga

Lördag 24 februari flaggar Lilla Edets kommun med ukrainsk flagg vid kommunhuset och Kulturhuset Eden för att visa solidaritet med landets invånare.

För två år sedan, den 24 februari 2022, invaderade Ryssland Ukraina. På tvåårsdagen av invasionen flaggar Lilla Edets kommun med ukrainsk flagga, sida vid sida med den svenska flaggan, detta för att visa vårt stöd för det ukrainska folket.

- Kriget i Ukraina pågår fortfarande och det är avgörande att vi uthålligt och enigt står upp för det ukrainska folket och deras kamp för demokrati. Det ukrainska folket utkämpar just nu hela Europas krig för bevarande av demokrati och fred, de behöver vår stöttning och solidaritet, säger Julia Färjhage, kommunstyrelsens ordförande.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Kommun och politik

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Lila orkidee med två fjärilar på. I bakgrunden grönt gräs.
  • Tvåvåningshus med trädgård där några människor vistas
  • En ordförande klubba ligger framför en vit bakgrund. Logotypen för Lilla Edets kommun syns i övre högra hörnet