Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2014-11-25
Senast uppdaterad: 2014-11-25

Vinnare av kommunens utmärkelser utsedda

Nu står det klart vilka som får kommunens kulturstipendium, kulturpris och ungdomspris. Kultur- och fritidsnämnden beslutade under tisdagskvällen att årets utmärkelser går till Tage Lindell, Birgitta Johansson, Joakim Persson, dansgruppen Manongu och Emil Johansson.

Varje år delar kommunen ut ett kulturstipendium, ett kulturpris och ett ungdomspris för att uppmärksamma stipendiaten och pristagarnas insatser inom sina områden.

Stort grattis till vinnarna! Stipendiet och priserna delas ut på kommunfullmäktiges sammanträde den 10 december.

- Vi vill rikta ett stort tack till alla som har lämnat in nomineringar på duktiga kandidater, säger Kjell Johansson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kulturstipendium


Kulturstipendiet går till en talang inom det kulturella området.

I år delas kulturstipendiet mellan två stipendiater.
Årets pristagare är Tage Lindell, foto, film och webb och Birgitta Johansson, hembygdsarbete.

Motiveringen lyder:
Tage Lindell tilldelas kulturstipendiet för sitt stora kunnande och sin noggrannhet inom foto, film och webb, som han gärna delar med sig av till andra aktörer i kommunen.
 
Birgitta Johansson tilldelas kulturstipendiet för sitt arbete med att dokumentera torp och gårdar samt för de vandringar hon håller i hembygden. Hennes arbete är till stor glädje för oss nu och för kommande generationer.

Kulturpris


Kulturpriset går till någon eller några som har varit kommunen till glädje inom det kulturella området och har en anknytning till kommunen.

I år delas kulturspriset mellan två pristagare.
Årets pristagare är Joakim Persson, teater, och Karin Bergdahl och Marco Iaccarino, dans.

Motiveringen lyder:
Joakim Persson tilldelas kulturpriset för sitt stora engagemang inom teater i kommunen. Joakim har bland annat varit med och startat upp en ny teaterförening.

Karin Bergdahl och Marco Iaccarino (dansgruppen Manongu) tilldelas kulturpriset för de broar de bygger genom dans och musik. De skapar glädje, värme och gemenskap mellan människor oavsett bakgrund.

Ungdomspris


Ungdomspriset går till en ungdom som är duktig inom sin idrott, har hedrat sin förening på något sätt eller gjort något positivt för kommunen.

Årets pristagare är Emil Johansson, skytte.

Motiveringen lyder:
Emil Johansson är alltid en frisk fläkt som stadigt visat framgång på både träning och tävling. Med ett leende på läpparna och god tävlingsvilja antar Emil alla utmaningar inom sin idrott.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »