Företagsbesök hos Hälsa i Centrum

Fem personer står och ler i in kameran. Kvinnan i mitten håller i ett diplom.

Hos Hälsa i Centrum. Från vänster: Kajsa Jernqvist näringslivsutvecklare, Frej Dristig kommunalråd, Eva Jääskeläinen Hälsa i Centrum, Julia Färjhage kommunalråd och Elisabeth Linderoth kommunchef.

Just nu pågår Näringslivsveckan. Då passar kommunalråd och tjänstepersoner från kommunen på att besöka flera lokala företag för att samtala kring bland annat företagsklimat och hur kontakterna med kommunen fungerar. I onsdags träffade de Eva Jääskeläinen och besökte hennes företag Hälsa i Centrum.

Eva Jääskeläinen började sin bana inom hälsa med att utbilda sig till massör. Senare breddade hon sin kompetens med att även utbilda sig till fotterapeut och därefter lymfolog och yogalärare. Hon gör även manikyr och naglar och anordnar yogaevents. Eva har därmed många inriktningar i sin verksamhet och hon har drivit sitt företag Hälsa i Centrum i Lilla Edet sedan 2013.

— Lymfologi handlar om kroppens lymfsystem och där behöver man ha fokus på helheten och balansen i kroppen för en god hälsa. Många, speciellt kvinnor, har problem med lymfsystemet och i den traditionella vården är de problemen inte så uppmärksammade, förklarar Eva.

Kalendern fulltecknad

Efterfrågan på företagets tjänster är stor, framför allt på fotvård, och Eva har ofta kalendern fulltecknad flera månader i förväg. I och med att hon erbjuder många olika typer av behandlingar behövs olika utrymmen och företaget börjar egentligen att växa ur sin lokal på Storgatan 16.

— Jag hoppas på att kunna hitta en större lokal som jag kan anpassa utefter de behov företaget har. Vi får se hur det går i framtiden, men jag vill ligga centralt här i Lilla Edet, säger Eva.

Inne hos Hälsa i Centrum hittar du även kosmetika, produkter för kroppsvård, skoinlägg och kompressionskläder.

Läs mer om Hälsa i Centrum på företagets webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En del av Näringslivsveckan

Nyheten är en del av Näringslivsveckan - en vecka med näringsliv och företagande i fokus. Näringslivsveckan pågår mellan 19-26 april. Läs mer om Näringslivsveckan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna och en man
  • Tre ungdomar sitter vid ett bord i en skollokal. De ser glada ut.

  • Så tycker unga i Lilla Edet om sina liv

    Under hösten 2023 fick ungdomar i årskurs 8 i grundskolan i Lilla Edets kommun svara på frågor om sin livssituation i enkäten Lupp – lokal u...
  • En ordförande klubba ligger framför en vit bakgrund. Logotypen för Lilla Edets kommun syns i övre högra hörnet

  • Kommunfullmäktiges sammanträde 7 maj

    I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Tisdag 7 maj kl. 18.00 har Lilla Edets ...