OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Företagsbesök: Ica Boström

9 personer står uppradade. Den i mitten håller i ett diplom.

På bild från vänster: Elisabeth Linderoth, kommunchef, Peter Spjuth (V), Kajsa Jernqvist, näringslivsutvecklare, Patrik Johansson, ICA Boström, Zara Blidevik (M), Mona Dieng, oppositionsråd, Ylva Laudon, handelsutvecklare, Julia Färjhage, kommunalråd och Frej Dristig (SD).

Inom ramen för näringslivsveckan gjorde Företagscentrum, kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunchef i tisdags ett företagsbesök hos Patrik Johansson, ägare till Ica Boström.

Ica Boström är en stor supermarket i centrala Lilla Edet. Butiken har flera verksamheter utöver matvaruhandeln, bland annat ett eget bageri där de bakar allt själva. Bageriet förser också det egna cafét och butiken med nybakade bröd och bullar med mera. Ica Boström var också tidiga med att satsa på näthandel och levererar till hela kommunen. Till en början gick det lite trögt, men pandemin gav skjuts och de är nu tredje störst bland ICA supermarket-affärerna i Sverige på näthandel.

Under de senaste åren har Patrik också gjort stora investeringar i butiken, en helt ny kylanläggning har installerats samt att belysningen i butiken bytts ut till ledbelysning. Butiken har även blivit certifierade enligt svensk standard för livsmedelshantering i butik och uppnådde då den högsta certifieringsnivån.

Stort engagemang för lokalsamhället

Fler satsningar är på gång; längre fram i år installeras två elstolpar som ger möjlighet att ladda fyra elbilar samtidigt. Patrik tillsammans med hans personal är engagerade i orten och bidrar till kommunens föreningar på olika sätt. Engagemanget var något som kommunalråd Julia Färjhage också lyfte fram under mötet:

— Jag vill ta tillfället i akt och tacka för ditt engagemang för hela lokalsamhället, men också under pandemin och hjälpen med skyddsutrustning till kommunens verksamheter. Tack också för att du hörde av dig till oss när kommunen började förbereda för att ta emot flyktingar från Ukraina och frågade på vilket sätt du kunde bidra. Ditt engagemang spelar verkligen stor roll. Vi bygger det här samhället tillsammans, och där är du tillsammans med din personal en stor förebild.

Företagsbesök under näringslivsveckan

För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Under hela veckan kommer vi att uppmärksamma företag som FöretagsCentrum och kommunalråd nyligen besökt eller haft digitala möten med.

Vill ditt företag också ta emot företagsbesök?

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Grafik med eld och ett streck över

  • Avrådan från att elda utomhus

    Just nu är det väldigt torrt i skog och mark. När det blåser och marken är torr ökar risken för att elden sprider sig. Räddningstjänsten Sto...


  • Anmäl dig till Skilda världar

    "Skilda världar" är en stödgrupp för barn 7-12 år som har föräldrar som lever åtskilda av olika anledningar. Syftet med grupperna är att stä...
  • Bild på några grenar med vita blommor men en blå himmel bakom