OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Vi söker fler som vill trygghetsvandra - välkommen till trygghetsvandrardag med utbildning kvällen 15 juni

Kollage av tre bilder. Den första är en drönarbild över hus och älven. Den mittersta är en bild på älven och en båt och den tredje bilden är på en parkering i centrala Lilla Edet

Nu håller vi på att stärka upp vår organisation för trygghetsvandring och söker fler som vill trygghetsvandra i vår kommun! Vi bjuder in till en trygghetsvandrardag med utbildning onsdag 15 juni klockan 18-20 i kommunhuset.

Tanken med trygghetsvandringen är att genom ökad vuxennärvaro minska tillfällena för de som vill förstöra samt öka tryggheten för de som vill röra sig ute. Det handlar också om att vara till hjälp och stöd om någon behöver det, till exempel om någon skadat sig.

Trygghetsvandring är helt frivilligt, vi önskar dock att du är med och trygghetsvandrar minst två gånger per halvår och deltar mer i mån av tid.

Utbildning

Som trygghetsvandrare får du en kortare utbildning av kommunen, Polisen och Räddningstjänsten innan du börjar vandra. Polisen går till exempel igenom och reder ut vad trygghetsvandrare har och inte har för ansvar. Efter genomgången utbildning får du en ljusblå väst att ha på dig när du vandrar.

Trygghetsvandrardag 15 juni

Låter detta intressant? Då är du välkommen att bli trygghetsvandrare! Vi bjuder in till en trygghetsvandrardag onsdag 15 juni klockan 18.00-20.00 i kommunhuset. Utbildningen är för både nya och tidigare trygghetsvandrare. Vi byter även ut gamla västar mot nya blå.

Trygghetsvandrarna samordnas av kommunens säkerhetssamordnare Edin Grgic.

Anmäl dig

Fika ingår och därför vill vi att du anmäler dig i förväg på mail till edin.grgic@lillaedet.se senast 13 juni. Ange då också om du har någon allergi och behöver specialkost.

Välkommen!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Kommun och politik

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Tända blockljus i stearin i rött och guld. Lite kottar och andra dekorationer på bordet runt om. 
  • En ordförande klubba ligger framför en vit bakgrund. Logotypen för Lilla Edets kommun syns i övre högra hörnet
  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.