OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Satsning för trafiksäker EPA-kultur

Närbild på bakpartiet på en äldre, lila bil med flak.

I linje med det nya medborgarlöftet för 2023-2024 arbetar nu sektor bildning för en trafiksäker EPA-kultur i kommunen. För att skapa en plattform att kunna möta och prata med ungdomarna genomför vi nu en EPA-satsning under året.

Första steget var en filmvisning av dokumentären EPA onsdag 22 mars på Kulturhuset Eden. Filmvisningen var uppskattad och ett drygt 30-tal ungdomar dök upp. Kulturhuset bjöd på snacks och dricka. Arrangemanget möjliggjordes av ett samarbete mellan Kulturhuset Eden och Ungdomsteamet. Dokumentären EPA kommer även att visas på Nygårds ungdomsgård senare under våren – håll utkik längre fram på lillaedet.se/evenemang Länk till annan webbplats.

EPA-träff under påsklovet

Nästa steg är en EPA träff för ungdomar under påsklovet torsdag 13 april! Fritidsgården Kosmos arrangerar en tvätt- och fixardag i Lilla Edet kl. 15-17 och därefter bär det av mot centrala Lilla Edet för att parkera alldeles utanför biblioteket mellan kl. 17-19. Där arrangerar Kulturhuset Eden en träff för A-traktorer och några externa fordonsutställare och möjlighet finns att köpa hamburgare bara något stenkast bort på Lilla Edet Bryggeris restaurang.

Det blir prisutdelning för årets bil och för bästa ljud. På plats finns också kommunens ungdomscoacher, ungdomssamverkansgruppen, Mini-Maria, föreningsutvecklare och polisen tillgänglig för samtal och frågor.

Fått projektpengar för att göra en egen EPA-film

Kulturhuset Eden har under våren beviljats ett bidrag på 25 000 kronor till ett filmprojekt för att tillsammans med ungdomarna skapa en egen dokumentär med EPA-tema. Ungdomarna kommer själva att vara delaktiga i att både skapa och medverka i filmen. Projektpengarna kommer från Västra Götalandsregionens regionala utvecklingsstöd för barn och unga.

Läs mer om Medborgarlöftet.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Uppleva och göra

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt