OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Företagsbesök Västia Care

Från väster i bild: Fred Dristig, kommunalråd, Elisabeth Linderoth, kommunchef, Anna Westbeck, Västia Care, Julia Färjhage, kommunalråd och Kajsa Jernqvist, Företagscentrum. Anna håller upp ett diplom och alla ler in i kameran.

Från vänster i bild: Frej Dristig, kommunalråd, Elisabeth Linderoth, kommunchef, Anna Westbeck, Västia Care, Julia Färjhage, kommunalråd och Kajsa Jernqvist, Företagscentrum.

Under näringslivsveckan besökte kommunalråd, kommunchef och Företagscentrum företaget Västia Care i Lilla Edet. Där mötte de ägaren Anna Westbeck, tillika VD. Västia Care tillverkar främst användarvänliga duschrum samt sandbehållare och behållare för glasåtervinning.

Företaget grundades 1986 och tillverkade då glasfiberlådor, sandlådor, sandbehållare, livbälteslådor och verktygs- och redskapslådor. De kom senare också även att tillverka igloos för glasåtervinning, en produkt som slog stort. 1994 började de med tillverkningen av duschrum med eget patent. Anna Westbeck trädde in som ägare och VD 2013 och i dagsläget arbetar fyra personer i företaget.

Duschrummen har hela tiden utvecklats och monteras främst in i hem där bostadsanpassningar behövs.

— Västia Care levererar ofta duschar som är anpassade efter hur badrummen är utformade och vi kan i hög grad anpassa konstruktionen efter kundernas önskemål. Designen innehåller många finurliga och genomarbetade lösningar för att vara anpassningsbara och användarvänliga, berättar Anna Westbeck.

Trots att produkten många gånger är anpassad, så är väntetiden mellan beställning till att duschen ligger klar på pall för leverans inte lång - i snitt tar det bara tre dagar.

Anna berättar vidare att branschen i Sverige inte är så stor, det är bara några få företag på marknaden som levererar liknande duschar. Patenten blir viktiga och driver utvecklingen framåt, vilket gör att produkterna förfinas och blir bättre för kunderna.

Behållarna för sand och glasåtervinning säljs av underleverantörer

Sandbehållarna och behållarna för glasåtervinning som Västia Care tillverkar är gjorda av helt återvinningsbar polyetenplast. Dessa produkter säljs vidare av underleverantörer. Anna berättar:

— Behållaren för glasåtervinning används till exempel av restauranger, campingplatser och andra verksamheter som behöver samla in mycket returglas själva. Det finns mycket risker med glas – det är både vasst och tungt att bära när kärlen fylls. Därför krävs det bra och anpassade behållare.

En del av Näringslivsveckan

För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Under hela näringslivsveckan kommer vi att uppmärksamma företag som Företagscentrum och kommunalråd besökt. Vill ditt företag också ta emot företagsbesök? Läs mer och anmäl ert intresse!

Nyheten är en del av Näringslivsveckan - en vecka med näringsliv och företagande i fokus. Näringslivsveckan pågår mellan 17-21 april. Läs mer om Näringslivsveckan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Ukrainas flagga
  • Ukrainas flagga

  • Är du från Ukraina?

    Från och med 1 juli 2024 gäller nya regler gällande rätten att få svenskt personnummer. Vill du veta vad det innebär för dig som bor i Lilla...
  • En kille och tjej i halvbild utomhus.