OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

I år erbjuds även alla inom funktionsstöd möjlighet till heltid

Bild visar kvinna i närbild.

Josefin Torin, undersköterska inom hemtjänsten, är en av dem som tackat ja till heltid.

I december 2022 fick alla anställda inom vård och omsorg erbjudande om att arbeta heltid som en del i heltidsresan. I år får även alla medarbetare inom funktionsstöd erbjudandet.

– Vi ser mycket goda resultat av förra årets erbjudande inom vård och omsorg. Det var många som valde att gå upp till att arbeta 100 procent och vi kan redan se att det har gett positiva effekter. Framför allt har vi nu ordinarie personal på plats i större utsträckning, vilket höjer kvaliteten i verksamheten. Nu känns det mycket bra att även kunna erbjuda alla tillsvidareanställda inom funktionsstöd möjligheten att arbeta heltid, säger Camilla Karlsson, verksamhetschef för vård och omsorg samt funktionsstöd.

En av dem som valde att gå upp från 80 till 100 procent när hon fick erbjudandet om heltid i vintras är Josefin Torin som arbetar som undersköterska inom hemtjänsten i Lödöse:

– Det känns positivt och har fungerat bra för mig att gå upp till heltid. Det nya sättet att lägga upp scheman, som heltidsresan medfört, tänker jag skapar ett mer hållbart sätt att arbeta, vilket jag tror kommer göra att fler vill och väljer att jobba inom vård och omsorg.

Även de medarbetare inom vård och omsorg som i december 2022 inte nappade på heltid får en ny chans i år, då erbjudandet skickas ut på nytt.

Läs mer om heltidsresan och införandet av heltid som norm. Öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Omsorg och hjälp

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En ordförande klubba ligger framför en vit bakgrund. Logotypen för Lilla Edets kommun syns i övre högra hörnet
  • Översiktsvy som visar byggnader, buskar och vatten.
  • Midsommarstång mot blå himmel