OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

"Varför går hon inte?" - en föreläsning om våld i nära relationer

Kvinna i grå tröja ser sig själv i trasig spegel.

Välkommen på föreläsningen "Varför går hon inte?" om våld i nära relationer med författaren och föreläsaren Frida Walter onsdag 22 november kl. 18.00-19.30 i Kulturhuset Eden.

Frida Walters föreläsning heter "Varför går hon inte?" vilket inte bara är en titel utan också en fråga som många i samhället ställer sig. Frida Walter ger under sin föreläsning en bild av hur verkligheten kan se ut, baserad både utifrån hennes egna erfarenheter av att bo på kvinnojour och utifrån hennes olika yrkesroller.

Föreläsningen är gratis, boka din plats senast tisdag 21 november på Billetto.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frida Walters om föreläsningen:

”Trots våldets omfattning är det många gånger svårt att se eller förstå vem som är utsatt, då våldet sker bakom stängda dörrar. Det kan vara svårt att bemöta en utsatt individ då dennes ovilja att förändra många gånger baseras på förövarens behov och hot. Föreläsningen belyser många viktiga delar och så även det sexuella våldet som många gånger är en normalitet i destruktiva relationer. Att hantera förlamande rädsla är långt ifrån enkelt, att påbörja en förändring kräver att den våldsutsatta individen är rätt i sin inre process samt att hen har tillgång till spetsinriktad kunskap och hjälpinsatser. Kunskapen är oerhört viktig, inte bara gällande den frigörande processen utan också för att minimera risken för ett "återfall", det vill säga att individen går tillbaka till sin våldsamma relation.”

Om Frida Walter

Frida Walter är utbildad jourkvinna med mångårig erfarenhet av att möta kvinnor och barn på skyddade boenden, hon är också utbildad forensisk sköterska och arbetar på Akutmottagningen för våldtagna. Frida arbetar även som författare och har skrivit handböckerna "Nu går jag!" och "Att våga fråga!". Handböckerna innehåller spetsinriktad kunskap som riktar sig till våldsutsatta individer samt till anhöriga och utomstående.

En vecka fri från våld

Detta evenemang är en del av Lilla Edets kommuns uppmärksammande av det nationella initiativet ”En vecka fri från våld” under vecka 47.

Läs mer om "En vecka fri från våld" och ta del av hela veckans program på lillaedet.se/frifranvald Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kostnadsfria biljetter

Skaffa dina kostnadsfria biljetter på Billetto.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Omsorg och hjälp

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Ukrainas flagga
  • Ukrainas flagga

  • Är du från Ukraina?

    Från och med 1 juli 2024 gäller nya regler gällande rätten att få svenskt personnummer. Vill du veta vad det innebär för dig som bor i Lilla...
  • En kille och tjej i halvbild utomhus.