Kommunen lanserar digital tjänst för intresseanmälan för direktupphandling

Kvinnohänder skriver på en laptop. Bredvid ligger papper.

Nu kan du registrera ditt företag i ett nytt register för direktupphandling - det ökar möjligheten för ditt företag att kunna leverera varor eller tjänster till kommunen.

När kommunen behöver köpa, hyra eller på annat sätt anskaffa varor, tjänster eller byggentreprenader genomför vi upphandlingar eller inköp. Marknadsför ditt företag genom att registrera din verksamhet i Lilla Edets kommuns nya företagsregister för direktupphandling - det ökar möjligheten för ditt företag att kunna leverera till kommunen.

E-tjänst för direktupphandlingar

Det ska vara enkelt att driva företag i Lilla Edets kommun och kommunen genomför varje år ett stort antal upphandlingar. En direktupphandling är en upphandling som inte behöver annonseras och där anbuden inte behöver ges i någon särskild form. En sådan upphandling får göras om kommunen saknar ramavtal och om värdet på inköpet ligger under gränsen för direktupphandling. Gränsen är för närvarande 700 000 kronor för varor och tjänster.

Ökar möjligheterna att kunna leverera till kommunen

Vi lanserar nu en e-tjänst för dig som vill leverera varor och tjänster till kommunen inom ramen för direktupphandlingar. Kommunen kommer att använda uppgifterna för att få reda på att företaget finns och att de kan leverera aktuell vara eller tjänst. Företag kommer inte automatiskt att få kontrakt för att de registrerar sig, men det ökar möjligheten att kunna leverera till kommunen.

Du vet väl att du kan boka tid med en upphandlare?

Tycker du det är snärjigt med upphandlingar? Du som är företagare kan boka tid med en av kommunens upphandlare! Genom mötet kan du få en introduktion till möjligheterna att delta i kommunens upphandlingar och ställa dina frågor.

Boka tid med upphandlare via en e-tjänst. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En del av Näringslivsveckan

Nyheten är en del av Näringslivsveckan - en vecka med näringsliv och företagande i fokus. Näringslivsveckan pågår mellan 19-26 april. Läs mer om Näringslivsveckan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • återvinningssymbol
  • Eld utomhus
  • Tre glada tjejer sitter på en parkbänk. I bakgrunden tulpaner.