Gång- och cykelbana byggs längs Timmervägen i Göta

Cyklande pojke gör tummen upp

Måndag 29 april påbörjar Lilla Edets kommun en byggnation av en ny gång- och cykelbana längs med Timmervägen i Göta. Arbetet beräknas vara klart i slutet av juli.

Gång- och cykelbanan kommer att byggas mellan Trafikverkets nybyggda cirkulationsplats vid E45 och korsningen Timmervägen/Hanströmsvägen. I båda ändar kopplas den ihop med befintliga gång- och cykelbanor.

– Det är många som går och cyklar längs med Timmervägen för att ta sig till och från Lilla Edet eller busshållplatserna som ligger i anslutning till E45. Så behovet av den här byggnationen är stor för att öka säkerheten för våra oskyddade trafikanter och förhoppningsvis trygghetskänslan för de som går och cyklar på den relativt högtrafikerade sträckningen, säger Jarno Tuovinen, produktionsledare på stadsmiljöenheten.

Byggnationen startar 29 april och beräknas pågå till slutet av juli.

Under byggtiden kommer Timmervägen vara avstängd för genomfartstrafik och de som bor längs Timmervägens övre del, Ryrsboholmsvägen och Bistocksvägen med anslutande gator leds om via Hanströmsvägen och Värdshusvägen, på samma sätt som Trafikverket gjorde under byggtiden med cirkulationsplatsen.

– Kommunen har sökt och fått statlig medfinansiering av projektet eftersom det är både en trafiksäkerhetsåtgärd och en åtgärd som förbättrar framkomligheten för gående och cyklister. Väldigt välkommet! Stadsmiljöenheten strävar ständigt efter att hitta finansieringslösningar som gynnar kommunen och dess invånare, säger Anna Berlin, chef stadsmiljöenheten.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Trafik och infrastruktur

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Visionsbild visar hur en triangelformad sluss i Lilla Edet kan komma att utformas.
  • Ett barn med vita handskar står på huk på gräsyta med en halvfull plastpåse 
  • Bild på några grenar med vita blommor men en blå himmel bakom