Förtroendevalda ute på företagsbesök under Näringslivsveckan

Fotokollage med fyra foton, politiker och företagare på bild.

Under Näringslivsveckan besökte förtroendevalda politiker från kommunstyrelsen tillsammans med tjänstepersoner från Lilla Edets kommun lokala företag i Lilla Edet. Företagen som fick påhälsning var Cander Fastighetsservice, Färgburken och Jan Åbergs Måleri AB, Derome, Ekonsultia och IBIS Svensk Bygg & Industriservice.

Företagsbesöken skapade värdefulla dialoger mellan beslutsfattare och företagare kring företagsklimatet i vår kommun och gav de förtroendevalda en ökad insikt i hur det fungerar att driva företag i Lilla Edets kommun.

Cander Fastighetsservice, Färgburken och Jan Åbergs Måleri AB

Cander Fastighetsservice, Färgburken och Jan Åbergs Måleri är tre samägda företag med säte i Lilla Edet, men som också verkar i våra grannkommuner och då främst i Kungälv. De tre företagen drivs tillsammans av Richard Cander.

— Vi har flera ben att stå på i vår verksamhet, men vi riktar in oss på fastighetsskötsel till stor del. Vi har mest företagskunder, men inom vår kommun har vi också en del privatkunder. Vår verksamhet har vuxit och nu är vi drygt 20 anställda, plus att vi ofta har ett gäng timanställda knutna till oss, berättar Richard.

Fastighetsskötseln innefattar både arbeten inomhus och utomhus, som exempelvis måleri- och snickeriarbeten, trädgårdsunderhåll och snöskottning. Bland annat är Fortinova, en av kommunens stora hyresvärdar med drygt 500 lägenheter i kommunen, kund hos Cander Fastighetsservice.

— Just nu har vi mycket fokus kring våra nya kunder, en stor bostadsrättsförening i Kungälv med över 300 lägenheter och tillhörande trädgårdsmiljöer där. På sikt behöver vi också bygga upp en intern ledningsorganisation för att kunna växa ytterligare i framtiden, säger Richard.

Läs mer på företagets webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Derome

Derome har funnits i Lilla Edet sedan 2014 då de köpte den tidigare trävaruhandeln Gekå. De förtroendevalda träffade Linda Ahlebrand, butikschef, och Erik Koldemar, lagerchef.

Derome är en fullsorterad bygg- och järnhandel med inriktning mot yrkeskunder, men även privatpersoner är naturligtvis välkomna. Här finns i stort sett allt som behövs inom bygg samt en del kring VVS. Du köper i butik eller beställer på nätet och du väljer själv om du vill hämta varorna på plats eller få dem levererade hem. Vill du hämta när butiken inte är öppen går det också bra - det finns förråd där varorna placeras och du får en kod så du kan hämta när det passar dig.

Företaget är familjeägt och drivs nu av barnbarnen till grundaren. Inom koncernen finns bland annat A-hus och Varbergshus. Mottot är ”från skog till färdigt hus”.

I butiken i Lilla Edet arbetar fem anställda och Linda ser ljust på framtiden.

— Konjunkturen är på väg upp, räntor på väg ner och elpriserna skenar inte, vilket bådar gott för oss, säger Linda.

Läs mer om Derome på företagets webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ekonsultia

Ekonsultia är ett relativt nystartat företag som drivs av Susanne Nilsson, som är auktoriserad redovisningskonsult. Företaget erbjuder exempelvis löpande redovisning, lönehantering, hjälp med bokslut och årsredovisning samt inkomstdeklarationer. Susanne startade upp i november förra året och företagets lokaler ligger på torget i Lilla Edet. Tidigare arbetade hon som redovisningskonsult på ett större bolag i Kungälv.

Susanne driver sitt företag själv och har redan nu ett kundunderlag som håller henne fullt sysselsatt. Företagets nisch är, som företagsnamnet antyder, att vara digital i sitt arbete.

— Företaget går bra, bättre än jag förväntat mig, faktiskt. Det kan hända att jag behöver anställa medarbetare i framtiden, säger Susanne.

Lokalen Ekonsultia hyr är stor och därför hyr Susanne redan i dagsläget ut en kontorsplats.

— Lokalen är rejäl, och här finns ytterligare en kontorsplats för en tredje person om någon letar plats, tipsar Susanne.

Läs mer om Ekonsultia på företagets webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SBIS, Svensk Bygg & industriservice AB

SBIS är ett byggföretag som utför allt inom byggnation, nybyggnation, renovering och tillbyggnation samt måleri och fastighetsservice mot både företagskunder och privatpersoner. Robert Ekman driver företaget som ligger på Brovägen i Lilla Edet.

Just nu har företaget ungefär 25 anställda och hyr även in personal, eftersom det är fullt upp. Ungefär hälften av jobben är totalentreprenader och hälften utgörs av jobb inom ramavtal som de har med flera kommuner och bolag i närområdet.

— Vi har fullt upp och massor med jobb nu, berättar Robert. Bland annat har vi planerat flera stora takbyten över sommaren. Vi är även med i några spännande upphandlingar kring ramavtal i vårt upptagningsområde.

Robert Ekman berättar att Lilla Edet är en bra plats att driva företaget på, eftersom de har ett stort upptagningsområde för arbeten.

— Vi satsar på att växa i en sund och lagom takt de kommande åren.

Läs mer om SBIS på deras webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En del av Näringslivsveckan

Nyheten är en del av Näringslivsveckan - en vecka med näringsliv och företagande i fokus. Näringslivsveckan pågår mellan 19-26 april. Läs mer om Näringslivsveckan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Visionsbild visar hur en triangelformad sluss i Lilla Edet kan komma att utformas.
  • Ett barn med vita handskar står på huk på gräsyta med en halvfull plastpåse 
  • Bild på några grenar med vita blommor men en blå himmel bakom