Fuxernaskolan

Vit byggnad med stora fönster

Fuxernaskolan är en F-9-skola, vackert belägen i centrala Lilla Edet med utsikt över Göta älv. Fuxernaskolan har cirka 450 elever.

Årskurs F-6 och 7-9 är uppdelade i olika byggnader med ett gemensamt uppehållsrum, där elever och personal på ett naturligt sätt möts på undervisningsfri tid. Här finns en kafeteria där det finns möjlighet att köpa en lättare frukost eller en fika. Eleverna kan spela biljard, bordtennis, läsa eller bara umgås. Unikt för skolan är att vi har ett eget observatorium.

Kreativ utemiljö

Vi har tillsammans med vår fastighetsförvaltare satsat på en kreativ utomhusmiljö som lockar till aktivitet. Förutom våra två mindre fotbollsplaner finns även en fullskalig gräsfotbollsplan.

Skolbibliotek

Fuxernaskolan har ett eget skolbibliotek där elever kan låna böcker samt sitta och läsa. Under läsåret 22-23 kommer vår bibliotekarie att vara föräldraledig men biblioteket kommer vara öppet för utlåning av böcker. Biblioteket har fått ett nytt utlåningssystem, vilket innebär att eleverna lånar böcker via datorn som står i biblioteket. Instruktioner finns i biblioteket.

Fritidsgård

I anslutning till Fuxernaskolan finns fritidsgården Kosmos.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?