Gatubelysning

Här kan du läsa om drift och skötsel av gatubelysningen i Lilla Edets kommun. Du får också information om hur du felanmäler trasiga gatlyktor.

Underhåll av belysningen

Drift och skötsel av gatubelysningen utförs av Vattenfall. Tre gånger per år ronderar Vattenfall samtliga lampor, armaturer och stolpar i Lilla Edets kommun. Detta sker 2024 under vecka 4, 36 och 48. Arbetet pågår under cirka en vecka. Då tänds alla lampor och de som då inte lyser byts ut.

När ronderingen sker kan gatubelysningen vara tänd även under dagtid. Om det uppstår fel mellan inspektionerna åtgärdas endast de fel som påverkar person- och trafiksäkerheten samt elektriska fel. Enstaka trasiga lampor åtgärdas endast under ronderingarna.

Felanmälan

Om en gatlampa är trasig tar Lilla Edets kommun emot din anmälan. Det är bra om du vid din anmälan har stolpnumret till hands. Numret sitter på en lapp eller bricka cirka två meter upp på stolpen.

När en lampa börjar gå sönder kan den lysa ett par timmar, börja blinka och sedan slockna. Om du uppmärksammat att belysning slocknar efter ett tag eller blinkar är det extra bra att felanmäla lampan och i felanmälan understryka detta. Annars är risken stor att montören vid ronderingen inte ser att lampan är trasig och den blir då inte heller lagad.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?