Vägarbeten

Här hittar du information om pågående vägarbeten i Lilla Edets kommun.

Delar av E45 avstängd 25 och 26 april

Tisdag 25 april och onsdag 26 april planerar Svevia att, på uppdrag av Trafikverket, genomföra vårunderhållsarbete på delar av E45. Dessa dagar är berörda delar av E45 avstängd för trafik.

Enligt Svevia kommer dessa delar av E45 stängas av för underhållsarbete:

Tisdag 25 april kl. 6-19: E45 Torpabron - Lilla Edet, norra infarten.
Trafiken omleds via parallellvägen (väg 2014).

Onsdag 26 april kl. 6-19: Göta - Lödöse (södergående) och Göta - norra Skepplanda (norrgående).
Omledning via gamla 45:an (väg 2002).

Cirkulationsplats Göta

För att öka trafiksäkerheten och förbättra framkomligheten ska Trafikverket bygga en cirkulationsplats i korsningen E45/Timmervägen i Lilla Edets kommun.

I samband med byggnationen så kommer Götabruks väg mellan Stenhusvägen och E45 att vara tillfälligt avstängd. Det som återstår innan vägen kan öppnas är asfaltering, vilket är väderberoende. Trafikverket arbetar för att utföra asfalteringsarbetet så snart som möjligt, vägen kan dock vara avstängd till och med april 2023.

Så påverkas du som bor i närheten
Du som ska ut på E45 från Tegelgatan och Götabruks väg kommer att behöva åka via Stenhusvägen och Bäckvägen i stället. Du kommer då upp på E45 vid Södra Lilla Edetmotet.

Läs mer om projektet på Trafikverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vid frågor är du välkommen att kontakta Trafikverkets projektledare Salaam Ali via Trafikverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller 010-123 36 95.

Karta över avstängd väg

Karta över omledningen mellan Göta och Lilla Edet. Platsen för avstängningen är markerad med ett kryss. Omledningsvägen är markerad med en streckad linje.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?