Allergi och specialkost

För att våra allergiska barn ska må bättre måste vi alla hjälpas åt.

Födoämnesallergi och specialkost

Antalet allergier tycks öka och det finns idag fler komplicerade kostavvikelser än tidigare. För att alla barn ska få rätt kost måste skolan få reda på barnets hela allergibild. Blankett för behov av specialkost hittar du här under. På den ser du även var blanketten ska skickas.

Alla med behov av specialkost ska lämna in ny blankett senast 15 augusti varje läsår för att säkert kunna få rätt kost från skolstart. Gäller även för barn som går i förskolan.

Förbud mot nötter, jordnöt, mandel och sesam

Sektor bildning har infört förbud mot nötter, jordnöt, mandel och sesam på alla skolor och förskolor i kommunen. Förbudet gäller även mat som du tagit med dig hemifrån och vid utflykter.

Pälsdjursallergiska barn i skolan

Hälften av alla barn har pälsdjur hemma. Genom undersökningar vet man att det finns lika mycket allergiframkallande ämnen i klassrummet som det finns i hem med pälsdjur. För att allergiska barn ska må bättre måste alla hjälpas åt, till exempel genom att alltid tvätta sig efter djurkontakt. Den som rider ska byta kläder, duscha och tvätta håret innan man går till skolan. Ridkläder får under inga omständigheter tas med till skolan.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?