Familjecentral och öppen förskola

Familjecentralens öppna förskola är en mötesplats för barn och föräldrar i Lilla Edets kommun. Vi har vår verksamhet centralt i Lilla Edet. Välkommen hit!

Öppna förskolan är en mötesplats för alla föräldrar och barn mellan 0-6 år. Hit kan du komma tillsammans med ditt barn för att leka, pyssla, måla, delta i vår sångstund och prata med andra om livet som småbarnsförälder.

Verksamheten på öppna förskolan är avgiftsfri. Vid vissa tillfällen har vi besök av olika aktörer som till exempel Kulturskolan med sång och rytmik, biblioteket och Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF) som informerar om barn i trafik, till exempel vad man ska tänka på när man köper bilbarnstol och när man cyklar med sitt barn.

Kom gärna med önskemål kring innehåll i verksamheten!

Ordinarie öppettider


Måndag:

9-11.30 öppet för barn 0-6 år
13-15 öppet för barn 0-1 år

Onsdag:

10-12 babycafé 0-6 mån
13-15 öppet för barn 0-2 år

Torsdag:

9.30-12 tillsammans med baby - Integrationscentrum erbjuder träning i svenska
för föräldralediga
13-15 öppet för barn 0-6 år

Fredag

9-12 öppet för barn 0-6 år

Följ oss på Facebook

På Familjecentralens Facebooksida hittar du aktuell information om öppna förskolans aktiviteter.

Föräldrastödjande samtal

Behöver du någon att prata med kan du boka tid med kuratorn på familjecentralen. Det kan gälla frågor om föräldraskap, anknytningen förälder-barn och vart man kan vända sig i olika livssituationer.

Kuratorn har tystnadsplikt och kontakten är kostnadsfri. Kontakt med kurator kan förmedlas genom barnmorskemottagningen, barnavårdscentralen eller genom egen kontakt via telefon. Emelie Ericsson, kurator, nås på 0520-65 96 17.

Familjecentralens samverkansparter

Inom Familjecentralen samverkar Lilla Edets kommuns öppna förskola, Närhälsans barnmorskemottagning och psykologenhet, Medpro Clinics barnavårdscentral och Capio barnavårdscentral Lödöse.

Integrationscentrums "tillsammans med baby - träning i svenska för föräldralediga" är ett samarbete med ABF.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?