SMS-tjänst

Vid akuta och planerade driftstörningar inom samhällsviktiga funktioner, som exempelvis vattenläckor och avstängda vägar, får du via Lilla Edets kommuns SMS-tjänst snabb information direkt till din mobiltelefon. SMS:en skickas utifrån exempelvis gatuadress, postnummer eller valt område på en karta.

I januari 2023 började vatten och avloppsenheten att använda tjänsten, men fler verksamheter kommer att ansluta sig. Vi skickar också ut SMS i händelse av en extraordinär händelse.

Hur har vi fått ditt nummer?

Ditt mobilnummer hämtas automatiskt från din teleoperatörs databas. Är du folkbokförd på en adress i Lilla Edets kommun och har en mobiltelefon som är registrerad på samma adress - då kommer du automatiskt att få våra SMS-utskick alternativt talsvarsmeddelanden till din fasta telefon.

SMS-utskicken kommer inte att användas för någon form av försäljning eller marknadsföring.

Får du inga SMS?

Om du har skyddat nummer, oregistrerat kontantkort eller äger fritidshus i kommunen, behöver du registrera ditt telefonnummer via formuläret på den här sidan.

Vill du ha SMS till ytterligare/annan telefon

Även du som har skyddat nummer, oregistrerat kontantkort eller som äger fritidshus i kommunen, kan ta del av tjänsten. Detta gör du genom att anmäla dig i formuläret längre ner på sidan.

SMS-tjänsten är också bra för dig som äger flera fastigheter, eller som vill få information om driftstörningar hos till exempel äldre anhöriga eller obemannade anläggningar.

Vill du inte ha SMS?

Vill du inte att en telefon som står på dig ska få SMS från oss, till exempel en telefon som ditt barn använder? Då kan du avregistrera numret själv. Fyll i telefonnumret i formuläret längre ner på sidan och välj att avregistrera dig.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?